Nijntje filmpjes tekenfilm

Kijk hier het nijntje filmpjes tekenfilm

Over Nijntje filmpjes tekenfilm

Nijntje is een wit meisjes konijntje dat erg aanspreekt bij kleine kinderen. Ze maakt allerlei dingen mee met haar familie en vrienden. Deze afspeellijst is van de tekenfilm. Ook hebben wij een pagina speciaal voor de animatie. Deze kan op onze nijntje filmpjes animatie pagina bekeken worden.

Dick Bruna is de bedenker van Nijntje. Hij heeft haar rond 1955 voor het eerst verzonnen bij het vertellen van een verhaaltje tijdens bedtijd. Hij vertelde elke avond een verhaaltje over haar. Ze is ontstaan uit deze voorlees verhaaltjes.

Ze is getekend in de basis kleuren dat erg prettig is voor kleine kinderen. De tekeningen gebruiken dikke lijnen.

In 2006 werd het Dick Bruna huis (ook wel Nijntje museum) geopend in Utrecht. Ook is er in Utrecht een Nijntjepleintje. Daarbij zijn in de buurt van het Nijntje museum stoplichten in de vorm van het konijntje te zien. De verhaaltjes zijn ook omgezet in stop-motion animatie filmpjes (door Peter Mandfelt).

Ze is in heel veel talen vertaald en daar wordt vaak de naam Miffy gebruikt omdat haar naam bijna niet uit te spreken is voor sommige landen. Ook is ze heel bekend in Japan.

We hebben op onze site diverse filmpjes bij elkaar gezet op leeftijd en soort. Babyfilmpjes, Kleuters, Schoolkind, Voorleesverhalen, Kinderliedjes.