Nijntje filmpjes animatie

Bekijk hier Nijntje filmpjes animatie. Nijntje is een lief klein konijntje dat alledaagse dingen meemaakt.

Over Nijntje filmpjes animatie

Nijntje is een wit meisjes konijntje dat erg aanspreekt bij kleine kinderen. Ze maakt allerlei dagelijkse dingen mee met haar familie en vrienden. Deze afspeellijst is van de animatieserie. Ook hebben wij een pagina speciaal voor de ouderwetse tekenfilm. Deze kan op onze nijntje tekenfilm pagina bekeken worden.

Het konijntje is ontworpen door Dick Bruna. Hij heeft haar rond 1955 voor het eerst bedacht bij het vertellen van een verhaaltje tijdens bedtijd. Elke avond vertelde hij een verhaaltje. Daardoor is ze ontstaan uit deze voorleesverhaaltjes.

Ze is getekend in primaire kleuren dat erg prettig is voor kleine kinderen. De tekeningen gebruiken dikke kaderlijnen.

In 2006 werd het Dick Bruna huis (ook wel Nijntjemuseum) geopend in Utrecht. Ook is er in Utrecht een Nijntjepleintje. Daarbij zijn in de buurt van het Nijntjemuseum stoplichten in de vorm van het konijntje te zien. De verhaaltjes zijn ook omgezet in stop-motion animatiefilmpjes (door Peter Mandfelt).

Ze is in heel veel talen vertaald en daar wordt vaak de naam Miffy gebruikt omdat haar naam bijna niet uit te spreken is voor sommige landen. Ook is ze heel beroemd in Japan.

We hebben op onze site diverse filmpjes bij elkaar gezet op leeftijd en soort. Babyfilmpjes, Kleuters, Schoolkind, Voorleesverhalen, Liedjes.