Babyfilmpjes

    

Vind hier babyfilmpjes geschikt voor baby’s en peuters

Tom de Takelwagen filmpjes Timmy Tijd filmpjes bumba filmpjes voorleesverhaaltjes bekijken op kindertelevisie.com Nijntje filmpjes tekenfilm bekijken op kindertelevisie.com Nijntje filmpjes animatie bekijken op kindertelevisie.com

Babyfilmpjes kijken

Veel onderzoeken tonen aan dat het niet zo gezond is om een baby veel naar babyfilmpjes te laten kijken. Natuurlijk is het kijken naar filmpjes zo normaal geworden dat het niet meer uit ons leven weg te denken is. Bovendien is het aanbod van leuke en leerzame filmpjes tegenwoordig zo groot geworden. Wij raden daarom aan om de kijktijd van jonge kinderen te beperken. Daarnaast raden we aan om altijd samen met je baby naar een filmpje te kijken. Zo wordt het een gezamenlijke activiteit. Hierdoor ben je ook nog sociaal met je kindje.

Er zijn een aantal kinderprogramma’s (dit wordt baby-tv genoemd) die speciaal gemaakt zijn voor baby’s en peuters. Deze kinderfilmpjes zijn rustiger en geven daarom minder prikkels aan een baby. Hierdoor kan een baby of peuter het ze beter verwerken. Deze babyvriendelijke programma’s passen bij de belevingswereld van kleine kinderen, hebben een rustig tempo. Ook wordt veel herhaling gebruikt en uitgesproken en sterk contrasterende voornamelijk de kleuren rood, blauw en geel gebruikt. Een heel goed voorbeeld hiervan is Nijntje. Daarnaast is het geluid rustig en er wordt niet veel in gesproken. Wat er in wordt gesproken is meestal leerzaam. Vaak worden er liedjes in gebruikt die heel herkenbaar zijn met een simpele melodie.Voorleesverhaaltijdjes zijn vaak ook heel geschikt voor baby’s.

Enkele voorbeelden van programma’s speciaal gemaakt voor baby’s en peuters:

 

Wij hebben zoveel mogelijk babyfilmpjes bij elkaar verzameld zodat je baby veilig naar babyfilmpjes kan kijken en het ook nog makkelijk is te besturen.

Ben je op zoek naar filmpjes voor wat oudere kinderen zoals kleuters raden wij aan om eens een kijkje te nemen op onze pagina voor kleuters. Ook hebben wij filmpjes bij elkaar gezocht voor het schoolkind. Of ga simpelweg terug naar de startpagina van kindertelevisie